Tashmoores Figaro, PER d 22.

Intresserad av katt från oss?

Stamnamnet Tashmoores har funnits i vår ägo sedan mitten av 1980-talet. Efter två årtionden med katt men utan kullar har vi gjort en blygsam comeback som uppfödare.

Vi är medlemmar i Östkatten, (Sverak) och följer deras stadgar och regler. Det är en trygghet både för dig som köpare och oss som uppfödare.

Alla katter har ett värde men vi tror på idén att genom stambokföring förebygger vi tillsammans mycket av den oserösitet som idag finns när människor exploaterar djur. Sköter du dina fyrbenta vänner kan du vara transparent. Dålig djurhållning, smuggling av djur, okontrollerad avel finns det tyvärr alldeles för mycket av idag. Det är alltid bättre att tacka nej om magkänslan inte är bra.

Som för de flesta andra är våra katter i första hand familjemedlemmar. Vårt mål är att kunna bidra med det vi kan för att utveckla kattrasen och det underbara sätt de har, som vi först föll för.

Tashmoores
Krusenhofsvägen 26
616 32 Åby
0768-408120

Välkommen!

Susanne och Ulf Stråhle med familj.

Tashmoores Here she comes again, PER f

d'Eden Lover Impy EXO n

Asteras Velvet Revolver, EXO a 03

Tashmoores Cherry Blossom PER f

Tillstånd för verksamhet från Länsstyrelsen

Länsstyrelsen har bifallit vår ansökan att bedriva uppfödning av katt. Något som krävs om man föder upp katter med fler än två kullar per år, enligt nya direktiven från Jordbruksverket.  "Länsstyrelsen bedömer att kraven i 6 kap. 4§ djurskyddslagen (2018:1192) är uppfyllda".